Volgens programmeur Tommy de Roos loopt het Nederlandse Guerrilla Games voor op zijn concurrenten. De Nederlandse game-ontwikkelaar uit Amsterdam lanceert eind deze maand het nieuwste deel uit zijn Killzone reeks.

Het nieuwste deel van deze first person shooter zal te spelen zijn met de PlayStation Move en komt exclusief uit op de PlayStation 3. Doormiddel van een wapen attachment zal de speler zich nog meer in de game wanen. De speler zal het gevoel hebben een echt wapen in handen te hebben. De Roos vind de Move niet perfect maar het biedt meer dan genoeg verbeteringen ten opzichte van de traditionele controller.

Volgens Guerrilla Games is Killzone 3 slechts het begin van een tijdperk. Hardcore gamers zouden zich meer en meer aangetrokken gaan voelen tot deze nieuwe manier van gamen. De Roos voorspelt dat binnen enkele jaren zo goed als elke first person shooter op deze manier zal worden gespeeld.

Killzone 3 is de eerste echt volwassen en volwaardige first person shooter die uitkomt voor de PlayStation 3, welke ook nog eens compatibel is met de PlayStation Move. De game kan uiteraard ook nog met een normale controller worden gespeeld.