1 min

Tags in dit artikel

, ,

Clouddienst Skydrive van Microsoft heeft nieuwe mogelijkheden gekregen. Zo kan er nu met meerdere personen tegelijk in een document gewerkt worden en is de integratie met sociale netwerken verbeterd.

Skydrive biedt ondersteuning voor Office Web Apps waardoor het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijkertijd te werken in hetzelfde document. De functie heeft enorm veel weg van de vorig jaar geïntroduceerde realtime-editingfunctie van Google Docs. Ook met Google Docs kunnen verschillende mensen werken aan hetzelfde geüploade document. Verder is de integratie van sociale media een stuk verbeterd. Documenten kunnen gedeeld worden in sociale netwerken zoals LinkedIn en Facebook. Daarbij wordt de mogelijkheid geboden om het bestand te delen door het alleen leesbaar te maken of ook bewerkbaar te maken voor de ontvanger.

Verder zijn er nog een aantal kleine vernieuwingen gerealiseerd zoals betere ondersteuning voor PDF-bestanden en is het nu mogelijk om bestanden van de desktop naar de Skydrive te slepen.