Om in de winterstemming te komen heeft Google een speciale verrassing voor alle sneeuwliefhebbers. Wie de zoekopdracht ‘let it snow’ invult bij de zoekmachine van Google, ziet sneeuwvlokjes vallen op zijn beeldscherm.

Een niet al te nuttige toepassing die Google heeft bedacht, maar zeker wel vermakelijk en gepast in deze tijd van het jaar. Als je de zoekopdracht "let it snow" invoert, verschijnen de eerste sneeuwvlokjes in beeld. Al snel worden dat er steeds meer en beslaat bovendien je monitor, waardoor het steeds lastiger wordt om de tekst op je scherm te lezen. Dit brengt een tweede verrassing met zich mee. Als je scherm voldoende beslagen is, kun je met je muis je naam schrijven of een leuke tekening maken. Wel jammer dat het resultaat zeer moeilijk is zien vanwege de witte achtergrond die Google gebruikt bij het weergeven van de zoekresultaten.


Als je het spelen hiermee zat bent, kun je op de knop ‘defrost’ bovenin het scherm drukken. Als je daar op klikt verdwijnt de mistvorming van je beeldscherm. Vervolgens blijft het sneeuwen, maar ‘beslaat’ je scherm niet opnieuw. Dit leuke geintje werkt met Internet Explorer, Firefox en Chrome.

In het verleden heeft Google wel eens vaker van dit soort geintjes uitgehaald. Wie de zoekopdracht "do a barrel roll" invoert, ziet dat zijn scherm 360 graden draait. Dit is een verwijzing naar het populaire Nintendospel Star Fox 64. Peppy ‘O Hare, een van de hulpjes van Star Fox, roept gedurende het spel te pas en onpas om een barrel roll te maken om zo je voertuig te beschermen tegen laserstralen. Dit trucje werkt alleen als je de webbrowser Google Chrome gebruikt.

December 2011 belooft de natste maand in jaren te worden. Vorig jaar rond deze tijd lag er een flinke bult sneeuw en was het spekglad buiten. Wie sneeuw wil zien kan foto’s van 2010 of 2009 erop naslaan, of deze zoekopdracht invoeren bij Google om toch enigszins het wintergevoel te creëren.