min

Tags in dit artikel

,

Vorige week lanceerde Google de nieuwe mogelijkheid om gepersonaliseerde achtergronden te gebruiken op haar zoekpagina. Sinds vandaag heeft Google dit internationaal uitgerold en is de nieuwe functie dus wereldwijd beschikbaar. De komende 24-uur zullen er ‘featured’ backgrounds te zien zijn welke door bekende artiesten zijn gemaakt.

De gallerij met featured achtergrondafbeeldingen zijn in samenwerking met diverse artiesten, fotografen en beeldhouwers samengesteld door Google die de komende 24-uur op de zoekpagina te zien zijn. Het gaat om werk van Dale Chihuly, Jeff Koons, Tom Otterness, Polly Apfelbaum, Kengo Kuma, Kwon, Ki-soo en Tord Boontje, maar ook foto’s van Yann Arthus-Bertrand en National Geographic.


Niet iedereen kan deze nieuwe functie waarderen wat blijkt uit de vele ontevreden Tweets, mensen zoeken massaal naar een oplossing om van de achtergronden af te komen en weer de traditionele witte achtergrond terug te krijgen.

Er zijn een aantal trucjes om de traditionele pagina weer terug te krijgen, dat kan door via deze link Google aan te roepen of door Google SSL te gebruiken. Google SSL is nog wel in beta maar werkt vrijwel hetzelfde als de standaard Google.
Wat je ook kunt doen is wit als achtergrond instellen, deze wordt door Google als achtergrond beschikbaar gesteld, hiervoor dien je wel met iGoogle in te loggen.

Overigens worden de featured achtergrondafbeeldingen alleen de komende 24-uur gewisseld daarna zal waarschijnlijk alles weer standaard worden. Je kunt daarna zelf bepalen of je een gepersonaliseerde achtergrond wilt instellen, althans dat wordt verwacht.

Het lijkt erop dat Google geluisterd heeft naar de vele duizenden klachten over de automatische achtergrondafbeeldingen op de Google zoekpagina. Marissa Mayer, vice president van de afdeling zoekproducten & gebruikerservaring bij Google heeft op haar Twitter aangekondigd dat ze de automatisch wisselende achtergrondafbeeldingen hebben uitgezet door alle klachten. Nu krijg je dus weer de traditionele witte pagina te zien.