1 min Applications

Sony Tablet S met PS3-controller te bedienen

Goed nieuws voor degenen die over een Tablet S van Sony beschikken. Door een nieuwe software-update is het mogelijk om de DualShock-controller van je PS3 te gebruiken om te gamen op deze tablet.

Sony Tablet S met PS3-controller te bedienen Helaas is het niet mogelijk om de nieuwste games op deze tablet te spelen: alleen de oude 32-bit spellen zijn bespeelbaar op de door Sony gecertificeerde PlayStation tablet.

Hier in Europa zullen we nog eventjes geduld moeten hebben. De software-update is vooralsnog alleen in Japan te downloaden, maar komt op termijn ook naar Europa. Als deze update eenmaal gedownload is, moet je je controller met een USB-kabeltje aansluiten zodat deze met de tablet gesynchroniseerd kan worden. Deze kabel zul je zelf moeten aanschaffen aangezien deze niet standaard bij de Tablet S geleverd wordt. Daarna is het mogelijk om draadloos games te spelen op je tablet met de DualShock-controller.

Iedereen die deze update installeert krijgt bovendien ook nog een kleine verrassing van Sony: zij mogen gratis en voor niets een Ape Escape mini-game downloaden. Deze optie is niet beschikbaar voor Sony’s Tablet P.

Lees ook de Sony Tablet S review van Techzine.

Bron:Engadget