1 min

Sony Mobile gaat binnenkort de DualShock 3 controller standaard ondersteunen op Xperia modellen, zo schrijft Xperiablog. Gamers kunnen zo draadloos Playstation Mobile en Android spellen spelen, zonder benodigde extra software of het ‘rooten’ van de smartphone.

Sony begint bruggen te slaan tussen hun scala aan apparaten, deze keer wellicht met nieuwe PlayStation integratie op Xperia-smartphones en tablets. De controller is nog altijd meer geliefd dan spelen met touch, een kans die Sony nu toch lijkt te grijpen.

Het was al mogelijk om te spelen met de controller, via speciale software en het toekennen van systeemrechten. Standaard ondersteuning vergroot het gebruikersgemak en is een uitkomst voor gebruikers die niet bekend zijn met het rooten van hun smartphone.

De functie werd eerder al gevonden op de Xperia SP, als optie tussen de instellingen. Via een USB-OTG kabel maakt de controller de eerste verbinding met de smartphone, om de band vervolgens via Bluetooth in stand te houden. Het apparaat blijft de controller vervolgens herkennen.

Vooralsnog is de Xperia SP het enige model waar de functie zich laat zien, maar Xperiablog verwacht een update voor andere handsets zoals de Xperia Z.