1 min

De Sony Tablet S en Sony Tablet P krijgen op korte termijn een update naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Deze tablets zullen in het voorjaar hun software-update krijgen.

De Tablet S en Tablet zijn momenteel voorzien van Android 3.2 (Honeycomb). Bijna een half jaar na de aankondiging, besluit Sony dat het de hoogste tijd is om beide tablets van een software-update te voorzien. Een exacte datum voor de lancering kon Sony niet geven: het Japanse elektronicabedrijf houdt het op ‘het voorjaar’.

Volgens The Verge is het al mogelijk om Ice Cream Sandwich op de Tablet S en Tablet P te draaien. De reden waarom Sony de software-update voor deze tablets nog niet vrijgeeft, komt doordat het technologiebedrijf de tablets momenteel op de achtergrond aan het testen is. Sony heeft tevens tegenover The Verge laten weten dat het een aantal nieuwe elementen toevoegt aan de update, maar daarover kon of wilde het elektronicabedrijf niet in detail treden.

Rond dezelfde tijd zullen de Xperia smartphones eveneens een software-upgrade ontvangen naar het besturingssysteem Android 4.0. Bezitters zullen dus nog twee maanden hun geduld moeten bewaren.