Google en SAP hebben een samenwerking gesloten zodat de Google Apps ook kunnen worden geïntegreerd in het SaaS-platform van SAP. De samenwerking die SAP heeft met Microsoft zal niet worden beëindigd, SAP geeft aan dat Microsoft nog altijd een belangrijke partner is, er is echter ook vraag naar de producten van Google.

Tijdens een conferentie heeft topman Bernd-Uwe Pagel laten weten dat de lange relatie met Micorsoft nog steeds enorm belangrijk is en dat deze niet minder wordt doordat er nu ook een samenwerking met Google is. De integratie met Google Apps komt voort uit een toenemende vraag bij klanten. Als gebruiker heb je zowel een licentie van Google als SAP nodig. Volgens Pagel zullen klanten niet meer geld kwijt zijn dan voorheen. De definitieve introductie van de geïntegreerde producten zal in het derde kwartaal van 2012 plaatsvinden.

SAP klanten kunnen in de toekomst apps ontwikkelen met de Google App Engine die gekoppeld zal worden aan Business ByDesign. SAP zal voor de officiële release een pilot versie uitrollen in Frankrijk, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.