2min

Microsoft en SAP hebben een samenwerking aangekondigd om Microsoft Teams meer te integreren met ‘SAP’s intelligent suite of solutions’. Deze integratie is een uitbreiding van de al strategische samenwerking tussen beide partijen.

Volgens de partijen betreft het een meer concrete uitwerking van de mogelijkheid voor klanten om SAP S/4HANA on Microsoft Azure te gebruiken. De integratie moet het samenwerken tussen medewerkers naar een nieuw niveau brengen, zo geven beide partijen aan. Zeker nu -vanwege de huidige pandemie- medewerkers steeds meer afhankelijk zijn van Teams voor communicatie en samenwerken.

Concreet worden hiervoor de loop van dit jaar integraties gebouwd voor onder meer SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors en SAP Customer Experience. Dit moet medewerkers meer mogelijkheden bieden voor innovatie, de productiviteit verhogen, kennis delen en het contact met klanten verbeteren.

Overige samenwerking

Naast verregaande integratie tussen de SAP-applicaties en -diensten met Microsoft Teams, gaan beide partijen ook de bestaande integratie van S/4HANA op Microsoft Azure uitbreiden. Binnen deze uitbreiding kunnen klanten straks eenvoudiger hun on-premise edities van SAP ERP migreren naar S/4HANA op Azure. Dit onder meer met behulp van industriespecifieke ‘journey maps’ naar cloudomgevingen en referentie-architecturen.

Daarnaast maken de verdergaande integratiemogelijkheden het mogelijk om meer in contact te komen met klanten en partners. Naast het integreren van producten, gaan SAP en Microsoft digitale roadmaps, referentie-architecturen en technische hulp bieden aan klanten om naar de cloud over te stappen.

Verder gaan beide partijen nog in platforms en infrastructuur investeren. Denk daarbij aan het mogelijk maken van automatische migraties, verbeterde operations, monitoring en security.

Tip: SAP S/4HANA als point oplossing best toepasbaar in Google Cloud