De maker van de applicatie Regen zal niet langer gebruik maken van de data van Buienrader en stapt over naar die van het KNMI. Met de populaire applicatie kan de gebruiker door middel van een kaart zien waar er regenval in Nederland wordt verwacht.

Voorheen maakte de applicatie gebruik van de data van Buienradar. Echter werd die applicatie vorig jaar overgenomen door RTL Nederland en is recent besloten die de data niet langer gratis aangeboden wordt voor mobiele apps. Om die reden werden applicaties die gebruik maakte van deze data verzocht zich terug te trekken. Echter heeft de maker van de applicatie Regen, Jeroen de Leeuw, er nu voor gekozen om over te stappen op een andere dataleverancier.

De ontwikkelaar moet echter wel nog steeds noodgedwongen een compromis doen. Met de data van Buienrader was het namelijk mogelijk om vooruit te kijken, dit is nu helaas niet meer mogelijk. De Leeuw is daarom ook nog in gesprek met mogelijke andere partners om de mogelijkheid in de toekomst toch weer aan te kunnen bieden.