1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De populaire website Buienradar.nl is overgenomen door RTL Nederland.

Op het in 2006 opgerichte Buienradar is het mogelijk de huidige weersituatie te volgen, naast de buienradar zelf kunnen ook wind-, temperatuur- en zichtkaarten worden geraadpleegd. Daarnaast geeft de site weersverwachten voor Europa.

Buienradar trekt elke maand bjina vijf miljoen unieke bezoekers en behoort daarmee tot een van de grootste sites in Nederland. Op piekmomenten kan de site wel dertig miljoen pageviews per dag halen. Bovendien werd de site in 2007 en 2010 uitgeroepen tot site van het jaar.

"Dit jaar bestaan we precies vijf jaar. Een leuke en hectische periode. In handen van RTL kan Buienradar nog verder groeien. Met de verkoop kunnen wij onze volledige aandacht geven aan onze buitenlandse weersites, als Sat24.com en Niederschlagsradar.de", meldt Edwin Rijkaart van Buienradar tegenover Tweakers.net.

Met de overname wordt RTL digitaal de grootste aanbieder van weer, verkeer en nieuws. Het digitale bereik stijgt met maar liefst vijftig procent, zo vertelt RTL. Bovendien laat het bedrijf weten dat gebruikers weinig zullen merken van de overname. Buienradar blijft een zelfstandig merk en de site zal gratis blijven te bezoeken zijn.

Voor hoeveel RTL Nederland de site heeft overgenomen, is onduidelijk.