Dat de Andry Birds-spellen populair zijn weet inmiddels iedereen wel. Toch wist Rovio met de kerstdagen opnieuw het eigen record te breken, de Angry Birds games werden in totaal 6,5 miljoen keer gedownload tijdens de kerstdagen.

Met dit aantal verbrak de ontwikkelaar het record van vorig jaar dubbel en dwars. Tijdens de kerst van 2010 werden de Angry Birds games namelijk z’n 2 miljoen keer gedownload.

Met 6,5 miljoen downloads is dat record duidelijk verbroken, het ging hierbij wel om zowel de originele game als alle spin-off’s van het populaire spel. In de telling zijn zowel de gratis als betaalde versies meegenomen. Het aantal downloads zou volgens de makers gelijk verdeeld zijn over iOS en Android.

Gelijktijdig met het bekendmaken van dit nieuwe record liet ontwikkelaar Rovio weten dat zij tijdens het nieuwjaar van China een nieuwe update vrij zullen geven voor Angry Birds Seasons. Het Chinese nieuwjaar vind plaats op 23 januari. In november 2010 behaalde de studio nog een gigantische mijlpaal met het nieuws dat de game meer dan 500 miljoen keer was gedownload.