1 min

Tags in dit artikel

, ,

KPN heeft vandaag de snelheden van de glasvezelpakketten flink opgeschroefd. Alle pakketten gaan er in snelheid flink op vooruit. De snelst mogelijke verbinding wordt 500Mbps, wat meteen het snelste internetabonnement voor consumenten van Nederland is. Deze snelheid is overigens niet in alle glasvezel gebieden beschikbaar.

KPN heeft zijn driedelige aanbod van glasvezelabonnementen aangepast. Wat voorheen Brons, Zilver en Goud was, is nu Instap, Standaard en Premium.

Voor 85 euro per maand beschik je over een internetsnelheid van 500 Mbps. Dit geldt zowel voor de download als uploadsnelheid. KPN had eerder al aangekondigd 500 Mbps-pakketten op bepaalde locaties te zullen gaan aanbieden. Joost Farwerck, directeur Wholesale & Operations KPN, zei in november in een vraaggesprek met Telecompaper onder andere: "We zullen bijvoorbeeld nog voor het einde van het jaar in IJburg en in nog een plaats 500/500-diensten gaan aanbieden (500 Mbps down- en upload, red.)" Standaard bij een premium abbonement zal een Spotify Premium-abonnement ter waarde van 10 euro per maand worden meegeleverd. De snelheid van het Instappakket is 50 Mbps (download en upload) en zal 55 euro per maand gaan kosten. Voor 10 euro meer beschik je over het Standaard pakket met een snelheid van 100 Mbps.