Razer, een fabrikant van gaming hardware, heeft gisteren op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Project Fiona aan het publiek getoond. Met deze bijzonder ogende gamingtablet hoopt het bedrijf die-hard gamers over te halen de tablet aan te schaffen.

Hoewel het nog een conceptmodel betreft weten we al wel wanneer we de tablet in de winkel kunnen verwachten, namelijk in het vierde kwartaal van dit jaar. Het eerste wat onmiddellijk opvalt aan deze tablet zijn de twee handvaten aan de linker- en rechterzijde van de tablet, die iets weghebben van de nunchuckcontroller van de Nintendo Wii. Deze zijn voorzien van de knoppen 1 tot en met 4, een analoge stick, een grote zwarte knop aan de achterzijde en nog een zwarte knop die zich bij de andere vier buttons bevindt. Tevens zijn beide handvaten voorzien van force feedback, waardoor de tablet onder meer goed gebruikt kan worden voor racespellen.

De tablet heeft een scherm van 10,1 inch met een resolutie van 1280 x 800 pixels. Onder de motorkap is een krachtige Intel i7 processor verwerkt, waardoor het volgens de gameontwikkelaar geen enkel probleem is om hedendaagse PC-games te spelen op deze tablet. Tevens is Project Fiona voorzien van een accelerometer.

Zoals gezegd hoopt Razer de gamingtablet in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt te kunnen brengen. Gameliefhebbers hebben tot dan de tijd om geld opzij te leggen voor Project Fiona, de tablet van Razer heeft namelijk een stevig prijskaartje, de tablet zal om en nabije de 1000 dollar gaan kosten. Voor dat geld krijg je dan wel een "unieke gamingervaring" aldus Razer.