1 min

Het wordt hoog tijd dat Facebook een vrouw aan de raad van bestuur toevoegt. Dit is een eis van het California State Teachers Retirement System, een van Facebook grootste investeerders.

Daarnaast zou Mark Zuckerberg zijn werkzaamheden als algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur moeten opsplitsen. Deze statement maakt de directeur van de California State Teachers Retirement System, Anne Sheehan in een brief aan Facebook. Deze investeerder vind het erg teleurstellend dat de raad van bestuur tot op heden enkel uit mannen bestaat.

Volgens Sheehan zou er voldoende bewijs bestaan dat een raad met zowel mannen als vrouwen een stuk beter presteert dan wanneer deze volledig uit mannen bestaat. Sheehan stelt dat Sheryl Sandberg een geschikte kandidaat is voor een functie in de raad van bestuur. Sandberg vervult momenteel de positie van COO van Facebook. Zuckerberg heeft nog niet openlijk gereageerd op de eis van het pensioenfonds maar zal deze niet zomaar af kunnen slaan wanneer het een van de grootste investeerders van Facebook betreft.