Voor het eerst in de geschiedenis van Facebook is er een vrouwelijk lid toegevoegd aan de raad van bestuur van het bedrijf. Facebook ontving al meerdere malen commentaar over het gebrek aan diversiteit binnen de raad en brengt hier nu een eerste verandering in.

Voorheen kende de raad van bestuur enkel mannelijke leden. Volgens investeerders zou er een gebrek aan diversiteit zijn binnen deze raad en zou een of meerdere vrouwelijke leden voor een frisse wind zorgen. Om deze investeerders nu tegemoet te komen, heeft Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, een eerste vrouwelijk lid aangesteld. Sheryl Sandberg, voorheen Chief Operating Officer, zal nu de eerste vrouwelijke directeur in het bestuur zijn.

Mark Zuckerberg laat in een verklaring weten dat Sandberg de keuze bij uitstek is geweest. "Sheryl is mijn partner geweest in het runnen van Facebook. Haar zicht op onze missie, lange termijn kansen en ervaring binnen Facebook, maar ook andere bedrijven maken haar perfect passend voor onze raad van bestuur". Naast Sandberg zou Facebook volgens bronnen nog meer leden aan de raad toe willen voegen.

Een groot deel van de gebruikers van Facebook is van het vrouwelijke geslacht, daarom zou het sociale netwerk veel positieve respons van investeeerders krijgen bij het aanstellen van een of meerdere vrouwelijke leden in de raad van bestuur. Onderzoeken wijzen uit dat een diverse raad van bestuur er voor zorgt dat investeerders onder andere loyaler zijn aan het bedrijf. Aandelen in Facebook stegen dan ook met een kleine 3,2 procent naar 33,10 dollar.