Porsche zal binnenkort eindelijk zijn intrede doen in Forza Motorsport 4. Het is Microsoft en Turn 10 gelukt om tot een overeenkomst te komen met Electronic Arts. EA heeft een exclusiviteitscontract met Porsche.

Dit heeft er voor gezorgd dat spelers van Forza Motorsport 4 binnenkort downloadable content (DLC) kunnen downloaden waarin een dertigtal nieuwe voertuigen te vinden zijn. Onder de naam Porsche Expansion Pack zullen dertig bolides worden toegevoegd aan de game. Om welke modellen het precies gaat is nog niet duidelijk. Enkel is er laten weten dat het hierbij gaat om zowel oude al nieuwe modellen.

Uit screenshots blijkt dat we in ieder geval de Porsche Sport Classic uit 2010, de Porsche Boxster S uit 2010 en de Porsche 911 Sport Classic uit 2010 in de uitbreiding zullen vinden. Volgens Turn 10 wint iedereen bij deze overeenkomst. Oorspronkelijk is het merk Porsche niet te vinden in de game door enkele exclusiviteitsrechten. Na lange onderhandelingen is er dan toch een overeenkomst uitgerold die dit alsnog mogelijk maakt.

Naast dertig nieuwe bolides zal het Porsche Expansion Pack ook twintig nieuwe events toevoegen aan de game welke goed zouden zijn voor minstens vijf uur aan nieuwe gameplay. Ook zullen er tien nieuwe achievements te behalen zijn. De prijs van het pakket is nog niet bekendgemaakt.