2min

Dat Forza Motorsport een groot aantal fans heeft is bekend, het zal dan bij menig winkel morgen ook storm lopen wanneer de game in de schappen zal liggen. Volgens sommige distributeurs is de game dan ook niet aan te slepen.

14 oktober is de datum waar veel gamers lang op hebben gewacht. Dit is namelijk de datum dat Forza Motorsport 4 verkrijgbaar zal zijn. De tegenhanger van Gran Turismo 5 kent een net zo rijke historie als zijn "concurrent" en heeft daarom een grote schare fans vergaard in de loop der tijd. Volgens sommige is Forza Motorsport 4 het walhalla der racegames en kan er niets dichter bij de realiteit op een console komen dan deze game.

Dat deze game populair is blijkt wel uit de schreeuw van distributeurs van Forza 4 wereldwijd. Er blijkt namelijk een ontzettende grote vraag te zijn naar de Limited Edition van de game. Nu deze Limited Edition niet meer te leveren is bieden distributeurs de mogelijkheid aan winkels om de normale versie te verkopen in combinatie met een Microsoft Card van 1600 punten. Op deze manier kunnen de extra’s van de Limited Edition alsnog worden aangekocht.

Winkels klagen op hun beurt steen en been dat zij door de grote vraag niet hun bestelde aantallen binnen krijgen. Zo claimt een winkel dat zij slechts zeven van de tien bestelde exemplaren geleverd hebben gekregen. Tussen de winkels die echter wel genoeg Limited Edition exemplaren hebben ontvangen wordt er echter geldklopperij gesignaleerd. Verschillende winkels zouden door de grote vraag meer geld vragen voor de Limited Edition dan de 70 euro die deze versie eigenlijk kost.