Er gaan al enkele jaren geruchten de ronde dat World of Warcraft op mobiele platforms zal verschijnen. Gameontwikkelaar Blizzard bevestigt tegenover Eurogamer dat het bedrijf nog steeds vastbesloten is om haar plannen door te zetten. Daarvoor wil Blizzard het spel dermate aanpassen, dat het speelbaar wordt op Apple’s iPhone.

Momenteel is er enkel een app beschikbaar onder de noemer World of Warcraft Mobile Armory. Hiermee kunnen gamers charactersheets bekijken, gebruik maken van het Auction House en guilds beheren. John Lagrave, senior-producer bij World of Warcraft, bevestigt in een interview dat Blizzard het voornemen heeft om een applicatie te ontwikkelen waarop gamers het volledige spel kunnen spelen.

Volgens Lagrave is het een moeilijke klus om dat voor elkaar te krijgen, onder meer vanwege het kleine scherm, "Maar het is interessant en de wereld evolueert steeds verder rondom het kleine draagbare apparaat", aldus Lagrave. Veel gameontwikkelaars bestuderen of hun game zo aangepast kan worden dat het speelbaar is op andere platforms. Het is dus niet meer dan vanzelfsprekend dat ook Blizzard naar deze mogelijkheid kijkt.

Op de vraag wanneer deze applicatie beschikbaar zal zijn kon de senior-producer geen antwoord geven. "Zodra wij een visioen hebben zal iedereen dat weten", aldus Lagrave. Wel benadrukt hij dat Blizzard momenteel haar focus heeft gericht op het PC-platform.

World of Warcraft is een MMORPG welke in 2003 gepresenteerd werd op de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles. Een jaar later lanceert Blizzard de game op de Amerikaanse markt. World of Warcraft heeft wereldwijd meer dan 12 miljoen actieve leden. De gameontwikkelaar werkt momenteel aan de vierde uitbreiding van het spel: Mists of Pandaria.