Het bewerken van je favoriete video’s wordt nog eenvoudiger. YouTube heeft opnieuw twee tools geïntroduceerd om de kwaliteit van je video’s te verbeteren. Is je video enigszins verduisterd of schudt de camera alle kanten op tijdens het filmen? Voortaan is het mogelijk om dit soort zaken te corrigeren.

Als Youtube merkt dat de een ontvangen video slecht belicht of beverig is, dan zal het automatisch aanbieden om dit te corrigeren. Tijdens het uploaden verschijnt er een notificatiebalk in beeld welke aanbiedt om dit te veranderen. Als je YouTube de opdracht geeft om de video te verbeteren, verschijnen er twee fragmenten in beeld: één die de originele opname weergeeft en een tweede welke de gecorrigeerde opname toont. Op dat moment kun je nog altijd beslissen of je de wijzigingen wil doorvoeren of niet.

Deze functie is niet exclusief voor desktopgebruikers. Ook gebruikers die hun video’s uploaden met hun smartphone kunnen de kleurcorrectie en stabilisatiefunctie benutten. De resultaten zien er goed uit. Vergelijk deze onbewerkte video maar eens met de bewerkte versie. Het verschil is in één oogopslag duidelijk.

Het is niet de eerste keer dat YouTube met nieuwe videobewerkingstools komt. Vorig jaar lanceerde YouTube al een aantal tools om eenvoudige bewerkingen aan je video’s aan te brengen, zoals het roteren van je video’s of wijzigen van de kleurintensiteit. Tevens introduceerde YouTube de "I feel lucky" button, een knop waarmee YouTube automatisch kleurcorrecties uitvoert.