Videobewerking met Youtube was tot op zekere hoogte al mogelijk, bijvoorbeeld om links en teksten toe te voegen aan de video. Youtube heeft nu enkele nieuwe video editing tools gelanceerd die gebruikers nog meer mogelijkheden biedt. Voor geavanceerde videobewerking blijft een apart videobewerkingsprogramma noodzakelijk, maar de gemiddelde gebruiker zal genoeg hebben aan de nieuwe tools van Youtube.

Tot voor kort was het mogelijk om een video te uploaden en een aantal simpele bewerkingen uit te voeren, zoals het toevoegen van commentaren. Echte veranderingen aanbrengen aan het filmfragment zelf was niet mogelijk. Als je een effect aan je fragment wilde toevoegen, het einde wilde verwijderen of een muziekje op de achtergrond wilde toevoegen, was je genoodzaakt om daar zelf een softwareprogramma voor aan te schaffen.

Dat is niet langer nodig, gisteren lanceerde YouTube nieuwe video editing tools waarmee gebruikers hun video’s kunnen bewerken. Met de nieuwe tools kunnen gebruikers hun video’s roteren, het beeld stabiliseren en de kleurintensiteit wijzigen, bijvoorbeeld om de helderheid of verzadiging aan te passen. Ook kunnen gebruikers nu een aantal effecten toevoegen aan hun video’s, zoals een sepia of zwart-wit achtergrond. Je kunt ook op het "I feel lucky" icoon klikken, dan voert Youtube automatisch kleurcorrecties uit.

Niet alleen toekomstige video’s, maar ook filmfragmenten die je in het verleden op Youtube hebt geplaatst kunnen gebruikers wijzigen zonder dat dit invloed heeft op de statistieken en reacties. Opnieuw uploaden van de video is dus niet nodig.

Onderstaande video laat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.