Het bedrijf wat momenteel de bevroren data van MegaUpload host, heeft aan de bel getrokken. Het bedrijf hoopt dat er snel een geldschieter komt of anders toestemming krijgt om de data te verwijderen. Carpathia Hosting dreigt ten onder te gaan aan de hosting van de populaire website. Het bedrijf bewaart momenteel alle data van de website, maar de kosten hiervan lopen te hoog op.

Het bedrijf heeft door het hosten van de data inmiddels een rekening opgebouwd van meer dan een half miljoen dollar. Om de 25 miljoen Gigabyte aan data te bewaren heeft Carpathia Hosting groot materiaal aan moeten laten rukken. Het hostingbedrijf heeft momenteel meer dan 1100 servers draaien die vol staan met de data van de website MegaUpload. Dit heeft tot gevolg dat er een dagelijks bedrag van 9000 dollar in rekening wordt gebracht.

Wanneer niemand deze rekening betaalt, lijkt het einde voor Carpathia mogelijk al sneller in zicht dan verwacht. Het bedrijf vraagt dan ook om een geldschieter of toestemming tot verwijdering van de data. Nadat MegaUpload begin dit jaar op vraag van de Verenigde Staten offline werd gehaald besloot Carpathia, in samenwerking met de Electronic Frontier Foundation, alle gebruikersdata in bewaring te houden.

Nu echter de kosten zo hoog oplopen ziet Carpathia de eigen toekomst niet meer zo positief in. Het bedrijf heeft de rechter dan ook drie opties voorgelegd; betaling, toestemming tot het wissen van data of de hosting overdragen aan een ander bedrijf. Wanneer de data gewist zou mogen worden, wil het hostingbedrijf gebruikers wel eerst toegang geven tot de data alvorens deze werkelijk verwijderd wordt.