Microsoft claimt groei IE 9 gebruik

Verschillende partijen meten het marktaandeel van de verschillende webbrowsers, ieder op zijn eigen manier. Microsoft, ontwikkelaar van Internet Explorer, heeft de resultaten van de afgelopen maand gepubliceerd op de officiële blog.

Microsoft claimt groei IE 9 gebruikDe resultaten van afgelopen maand zijn voor Microsoft rooskleurig te noemen. Volgens Microsoft heeft Internet Explorer 9 namelijk een marktaandeel van 48,8 procent op Windows 7 computers in de Verenigde Staten. Google Chrome en Firefox volgen op respectievelijk 14,6 en 11,6 procent. Ook wereldwijd gezien is Internet Explorer 9 marktleider op Windows 7 pc’s, maar hier is het aandeel een stuk kleiner met 34,5 procent. Chrome volgt op de tweede positie met 21,2 procent en Firefox sluit opnieuw de top drie met 13,1 procent.

Volgens Net Applications is Internet Explorer 8 nog altijd de populairste browser ter wereld met 25,4 procent, IE 9 volgt met 15,17 procent en Chrome 17 op de derde plek met 14,73 procent. Firefox 10 staat op plaats vier met 7,79 procent. Dit geldt voor alle computers niet alleen Windows 7 pc’s.

Concurrent van Net Applications, StatCounter, verzamelt data op een andere manier en laat hele andere cijfers zien, zij zien nog steeds een daling in het marktaandeel van Microsofts webbrowser. Volgens Microsoft zijn deze resultaten minder accuraat, StatCounter ontkent dat weer op hun beurt.

Bron:Neowin