1 min

Tags in dit artikel

, ,

De makers van de applicatie Shazam hebben het voor elkaar gekregen om de zoektijd van de applicatie te verkorten. De applicatie is nu in staat om muziek binnen een seconde te herkennen, al is de duur van het herkenningsproces vaak toch veel langer.

Shazam heeft vandaag een update voor haar applicatie uitgebracht die het systeem dat content herkent een stuk verbetert. De zoektijd wordt door de update een stuk verkort. In sommige gevallen is de applicatie in staat om het gezochte nummer al binnen een seconde te herkennen. Naast de verbeteringen in het zoeksysteem vinden er ook andere veranderingen plaats na het installeren van de update. Zo start de applicatie bijvoorbeeld sneller op.

Ook de interface van de applicatie is iets veranderd. Naast is het deel waarin nummers herkend kunnen worden zijn er ook wijzigingen doorgevoerd in het sociale gedeelte van Shazam. Er is nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om commentaar toe te voegen wanneer een nummer op Twitter of Facebook gedeeld wordt. Ook is er ondersteuning voor enkele nieuwe talen toegevoegd.