De samenwerking tussen de online muziekdiensten Shazam en Rdio is wederom verbreed. De functie waarbij automatisch een afspeellijst wordt gecreëerd aan de hand van nummers die getagd zijn, is nu in meerdere landen beschikbaar.

Een maand geleden introduceerde Shazam in samenwerking met Rdio een nieuwe functie. Hiermee werd het mogelijk om nummers die met behulp van de Shazam-applicatie getagd zijn automatisch toe te voegen aan de eigen afspeellijst in de Rdio-applicatie.

De nieuwe functie is te vinden in de Android- en iOS-versie van de Shazam-applicatie en werkt in combinatie met de een Rdio-applicatie. Overigens dient hiervoor wel een account bij Rdio te worden aangemaakt, de kosten hiervoor bedragen afhankelijk van het land 9,99 euro of 9,99 dollar.

Door het uitbreiden van de beschikbaarheid is de functie verkrijgbaar in 35 landen, waaronder België en Nederland. Onder de 29 toegevoegde landen bevinden zich onder andere Duitsland, Frankrijk, Ierland, Nieuw-Zeeland, Spanje en Zuid-Afrika.

Shazam voor Android en iOS is te downloaden vanuit de Play Store en de App Store.