1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Achter de schermen zou Apple druk bezig zijn met de integratie van een nieuwe dienst in iOS. Het gaat om Shazam, de populaire applicatie voor muziekherkenning. Bloomberg beweert dit op basis van ingewijde bronnen.

Apple gebruikt volgens de bronnen technologie van Shazam, om ervoor te zorgen dat gebruikers makkelijk een muzieknummer kunnen herkennen met hun iOS-apparaat. Shazam biedt al sinds 2008 een eigen applicatie in de App Store.

Als gebruikers willen weten welk muzieknummer afgespeeld wordt, moeten ze de applicatie openen en vervolgens een opname starten. Aan de hand van een muzikale vingerafdruk wordt middels een vergelijking met Shazam’s database bepaald om welk nummer het gaat. Shazam heeft maandelijks 90 miljoen gebruikers.

Met de integratie in een toekomstige versie van iOS zou voor Shazam een nieuw hoofdstuk aanbreken. Gebruikers hoeven dan immers niet meer overtuigd te worden om de losse applicatie te downloaden en kunnen aan Siri vragen welk nummer wordt afgespeeld. Apple heeft momenteel al verschillende diensten in iOS geïntegreerd, het gaat om Facebook, Flickr, Twitter en Vimeo.

Apple toont iOS 8 hoogstwaarschijnlijk tijdens de WWDC-beurs die in juni plaats zal hebben. Mogelijk zien we dan of deze geruchten waar zijn.