De Facebook-applicatie krijgt de mogelijkheid om automatisch muziek, een film of een TV-show aan een status update toe te voegen. Het sociale netwerk lanceerde deze op Shazam lijkende functie deze week.

Met audio recognition voegt Facebook een interactieve functie toe die gebruikmaakt van de microfoon van je smartphone of tablet om te bepalen wat je beluistert of bekijkt, wanneer je een status update aan het schrijven bent. Dit kan bij herkenning indien gewenst toegevoegd worden aan een status update, gebruik van de functie is optioneel.

Connecties op Facebook hebben er ook werkelijk wat aan wanneer content aan een update wordt toegevoegd. Zo kan een preview van een muzieknummer worden beluisterd, bij een TV-show wordt toegevoegd welke aflevering bekeken wordt, op die manier wil Facebook ook spoilers gaan voorkomen.

Momenteel wordt de geluidsherkenning in de Verenigde Staten uitgerold voor Android- en iOS-apparaten. Het is nog onduidelijk wanneer Facebook de functie naar andere landen zal brengen.