2min

De Engelse tak van Anonymous heeft haar pijlen op de overheid van het land gericht. Dit deed het hackerscollectief nadat het Ministerie van Binnenlandse zaken een voorstel presenteerde waaruit blijkt dat zij bezig zijn met de mogelijkheid van uitlevering van criminelen aan de Verenigde Staten.

Dit viel niet in goede aard bij de Engelse aftakking van Anonymous. Die besloot hierop de aanval in te zetten tegen het Britse ministerie. Het hackerscollectief begon afgelopen zaterdagavond aan haar "missie". Vooralsnog is de website nauwelijks tot niet te bereiken. Niet lang nadat de website offline ging door een DDoS-aanval werd deze aanval reeds opgeëist via Twitter. Het Ministerie liet op haar beurt weten te onderzoeken of het hackerscollectief inderdaad verantwoordelijk is voor wat zij beweren.

Naast het Ministerie van Binnenlandse Zaken zouden ook de website van Premier Camaron en het Ministerie van Justitie een aanval kunnen verwachten. De Engelse aftakking heeft de aanval op deze website en instanties ingezet nadat de Engelse overheid bezig is met verschillende plannen die de hackers niet zinnen. Zo komt er mogelijk een uitleveringsovereenkomst tussen Engeland en de Verenigde Staten.

Daarnaast zou er ook een voorstel gepresenteerd zijn dat het mogelijk maakt om inwoners van Engeland zeer makkelijk door te lichten bij verdenkingen. Inlichtingendiensten zouden van mogelijke verdachten zonder enig pardon allerlei data mogen checken, zoals sms’jes, telefoongesprekken, e-mail en zoekhistorie. Volgens het Ministerie kunnen de inlichtingendiensten op deze manier beter optreden tegen zware misdaden en terrorisme.