2min

De jacht op de vervolging van leden van Anonymous en Lulzsec is geopend. De autoriteiten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werken zeer nauw samen om de verantwoordelijke personen achter alle hack- en ddos-aanvallen achter tralies te krijgen.

Volgens de Britse krant the Guardian zouden Britse rechercheurs zijn afgereisd naar de Verenigde Staten om daar hun bewijs met de Amerikaanse rechercheurs te delen. Hierdoor hopen de autoriteiten beter in staat te zijn om de hackers te vervolgen. Momenteel zijn er drie Britse hackers die vervolgd worden wegens betrokkenheid bij verschillende hack-aanvallen van Anonymous. De Britse overheid doet er met de samenwerking alles aan om deze twee hackers veroordeeld te krijgen, ook gaat er het gerucht dat de FBI om uitlevering heeft gevraagd, maar dit kan niet worden bevestigd. De Amerikanen hebben momenteel 16 hackers vastzitten, of deze alle 16 ook kunnen worden vervolgd is nog niet duidelijk.

De drie Britse mannen zijn pas 18, 19 en 22 jaar oud en werden recent in de kraag gegrepen bij een grote internationale actie om leden van de hackersgroepen Anonymous en Lulzsec op te pakken. In meerdere landen werden toen huiszoekingen gedaan en leden gearresteerd. Ook in Nederland pakte de politie enkele verdachten op, maar deze zijn inmiddels allemaal alweer vrijgelaten.

Er zou flink wat bewijs zijn verzameld door de Britse en Amerikaanse autoriteiten, het zal nog wel even duren voordat het bewijs allemaal is bekeken en onderzocht. Of de grote vraag is of de vervolging van deze twee hackers voldoende is om andere Anonymous en Lulzsec leden ervan te overtuigen hun activiteiten te staken.