1 min

Sharp is gestart met de massaproductie van LCD-schermen met een hoge resolutie, variërend in grootte tussen de 7 en 32 inch. Het zullen de eerste displays ter wereld zijn die gebruik maken van IGZO-technologiën.

Dit maakte het bedrijf afgelopen week bekend in een persbericht. Sharp stelt dat de focus gelegd zal worden op het produceren van kleine en middelgrote LCD-panelen voor zowel de groeiende smartphone- en tabletmarkt, als high-end laptops. Dankzij de IGZO-techniek, wat staat voor Indium Gallium Zink Oxide, kan er een hoge pixeldichtheid worden toegepast terwijl het energieverbruik laag wordt gehouden.

Sharp toont dat de eerste schermen in drie formaten geproduceerd zullen worden: Een 7 inch scherm voor tablets met een resolutie van 1280×800, 10 inch voor high-end laptops met een resolutie van 2560×1600 en 32 inch voor monitoren met een resolutie van 3840×2160.

Eerder gingen de geruchten dat Sharp de schermen voor Apple’s nieuwe iPad zou leveren. Samsung bleek dit uiteindelijk te doen, aangezien Sharp niet kon voldoen aan de kwaliteitseisen van Apple. Mogelijk gaat Sharp voor toekomstige producten wel samenwerken met Apple.