1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Internetprovider XS4ALL kampt momenteel met een grote storing als gevolg van een Distributed Denial of Service-aanval (DDoS). Onder andere de mailserver is niet bereikbaar voor XS4ALL-abonnee’s, maar ook de website van XS4ALL en die van klanten is momenteel uit de lucht.

Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL, laat via Twitter weten dat men op de hoogte is van de storing en ook de oorzaak al gevonden is. De oorzaak is een DDoS-aanval waarbij een grote hoeveelheid verkeer wordt gegenereerd waardoor de servers overbelast raken. Het leek er even op dat de storing al gauw weer werd opgelost, maar na een korte periode keerden de problemen toch weer terug. Volgens Huijbregts is de seurity-afdeling van XS4ALL momenteel hard aan het werken om de aanval af te slaan. Er wordt tevens een excuses gemaakt voor de overlast.

Naast de e-mail en website van XS4ALL liggen ook de websites van bedrijven die hun website hosten bij de provider er uit. De problemen begonnen rond één uur vanmiddag. Wie er achter de aanval op XS4ALL zit is vooralsnog niet bekend.