1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Stichting Brein eist een verbod op het aanmoedigen van mensen om The Pirate Bay blokkade te omzeilen. Dit blijkt uit een document dat Brein maandag bij de rechtbank in Den Haag heeft ingeleverd.

Stichting Brein was eerder al succesvol in de rechtbank om The Pirate Bay in Nederland geblokkeerd te krijgen en ook lukte het de stichting om een verbod te krijgen op een proxy waardoor gebruikers de blokkade konden omzeilen. Brein gaat nu echter nog een stap verder en eist nu een verbod op het aanmoedigen van het omzeilen van de blokkade op The Pirate Bay. Brein legt hierbij de nadruk op het verstrekken van informatie die leidt tot een omzeiling van de blokkade. Op de overtreding zou de Stichting volgens het document een sanctie van 10.000 euro willen leggen.

De politieke partij "de Piratenpartij" is niet blij met de plannen van Brein. De partij is bang dat het nu voor elke partijbijeenkomst 10.000 euro moet betalen omdat de partij dan ongetwijfeld in overtreding is. De situatie rond de blokkade op The Pirate Bay is namelijk een belangrijk punt op de politieke agenda van de partij.