min

Tags in dit artikel

, ,

Naast de Facebook Like-knop is er nu ook een Dislike-knop geïntroduceerd van Nederlandse makelij. Een groep Nederlanders ontwikkelde deze knop waarmee gebruikers kunnen aangeven als ze een status, foto of bericht niet leuk vinden.

De ontwikkelaars van de app stoorden zich aan het ontbreken van een ‘vind ik niet leuk knop’. Gebruikers kunnen enkel aangeven dat ze een bepaald bericht leuk vinden door op de Like-knop te drukken. Maar er is dagelijks ook volop nieuws waar gebruikers hun afkeur over willen uitspreken, zoals de aanslagen in Noorwegen. Dit was tot op heden niet mogelijk.

De groep Nederlanders heeft een tegenhanger van de Like-knop gemaakt. Het resultaat is de Dislike-button. Je kunt deze app op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je een reactie onder een bericht plaatsen met de tekst ‘@idisslike.it’, maar je kunt ook het icoontje naast het opmerkingenveld plaatsen.

De app is sinds woensdag in gebruik. Facebook wilde niet reageren op het initiatief van de Nederlanders, maar liet wel weten de knop niet op haar website door te voeren omdat het "te negatief" is. Op de website http://idisslike.it kun je meer lezen over de applicatie.