1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren heeft Apple een update uitgebracht voor Mac OS X Lion, met versienummer 10.7.4. De update brengt een aantal verbeteringen met zich mee, waaronder een oplossing voor de onlangs bekend geworden FileVault-bug, waarbij wachtwoorden per abuis in platte tekst opgeslagen werden.

De update repareert een beveiligingsprobleem uit versie 10.7.3 van OS X Lion. Gebruikers van FileVault die de overstap hebben gemaakt van OS X Snow Leopard naar Lion en daarbij de FileVault-instellingen meenamen, kregen te maken met een bug waardoor gebruikersgegevens zonder encryptie werden opgeslagen. De update wordt echter aan alle OS X Lion-gebruikers aangeraden.

Daarnaast zal de update een grote ergernis van sommige gebruikers oplossen, het is vanaf versie 10.7.4 namelijk mogelijk om de functie om openstaande schermen en programma’s na het opnieuw opstarten weer te openen volledig uit te schakelen. Ook zal Safari worden voorzien van een aantal stabiliteitsverbeteringen.

De 729.6 MB wegende download kan via de Software Update-functie van OS X of Apple’s Support Downloads webpagina worden binnengehaald.