Facebook brengt niet alleen veel vertier en plezier voor haar gebruikers, maar is ook verantwoordelijk voor het nodige leed en verdriet. Een Indiase vrouw heeft een echtscheiding aangevraagd omdat haar echtgenoot de status van zijn relatie niet had gewijzigd in ‘getrouwd’.

De 28-jarige vrouw stapte naar de rechtbank om een echtscheiding aan te vragen. Ze beweerde dat ze haar echtgenoot niet langer kon vertrouwen toen hij weigerde om op Facebook zijn relatiestatus te veranderen. Volgens haar zou hij achter haar rug om een relatie met een andere vrouw aan kunnen gaan.

Volgens de echtgenoot is het niet meer dan een vergissing. Hij vertelde de rechter dat hij het na het huwelijk zo druk had met zijn familie en meubelbedrijf dat hij nog geen tijd had gehad om zijn Facebookprofiel te raadplegen en relatiestatus te wijzigen. Sterker nog, hij was zelfs van plan om zijn profiel te deactiveren.

De rechtbank stemde niet in met een echtscheiding: het stel was pas twee maanden getrouwd. In plaats daarvan gebood de rechter zes maanden relatietherapie.

Advocatenbureau Divorce-Online claimt dat één op de drie huwelijken strandt als gevolg van Facebook. Het bureau zegt dat Facebook de afgelopen twee jaren 50 procent meer werk heeft opgeleverd.