Facebook is begonnen met het uitrollen van een nieuwe layout voor de website in Nieuw-Zeeland. Normaal gesproken rolt het bedrijf altijd nieuwe layouts altijd als eerste uit in Nieuw-Zeeland en volgt de rest van de wereld in etappes. Of dat nu ook het geval zal zijn, is vooralsnog onduidelijk. Het is daarentegen al wel duidelijk dat de tijdlijn waarin alle berichten verschijnen er een stuk rustiger op zal zijn geworden.

De nieuwe Facebook-layout heeft nog steeds twee kolommen, maar de eerste kolom is een stuk breder geworden. Hierdoor oogt het geheel een stuk rustiger dan de versie die wij in Nederland momenteel nog zien waarbij de kolommen even groot zijn. Aan de linkerkant is nog steeds de timeline te zien, aan de rechterkant zijn de blokjes te zien met zaken zoals je recente activiteiten, vrienden, foto’s muziek en dergelijke.

De meest voorname links naar de timeline, profielinformatie, vrienden, foto’s en dergelijke zijn nu bovenaan het scherm te vinden onder de coverfoto en rechts naast de profiel foto. Hier worden geen voorbeelden meer van getoond maar gewoon links, wat wederom een stuk rustiger is.


Het was al langer bekend dat Facebook bezig was met het testen van nieuwe layouts onder een selecte groep gebruikers. Het uitrollen van een nieuwe layout in een heel land lijkt het begin te zijn van een wereldwijde uitrol.

Als de nieuwe layout de komende dagen in meer landen opduikt, dan is Facebook ongetwijfeld bezig met een wereldwijde uitrol. Facebook heeft aan The Next Web laten weten op dit moment geen mededelingen te willen doen over de layout. Het sociale netwerk willen dus niet bevestigen of de layout wereldwijd zal worden uitgerold, maar de tijd zal het leren.