1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft is in gesprek met Yammer, een organisatie dat sociale netwerken opzet voor het bedrijfsleven. De computer- en softwareproducent wil naar verluidt een bedrag van ruim één miljard dollar neerleggen voor een overname.

Dat zeggen twee anonieme bronnen die bekend zijn met de situatie tegenover persbureau Bloomberg. Zij claimen dat de overname mogelijk morgen al wereldkundig gemaakt wordt.

Yammer is een interessante overnamekandidaat voor Microsoft. Momenteel is Microsoft ’s werelds grootste softwaremaker. Het uitbreiden van haar assortimen door het toevoegen van tools om sociale netwerken op te zetten voor bedrijven, zou het bedrijf haar klanten een nog betere dienstverlening kunnen leveren. Analisten zien de overname als poging van Microsoft om de concurrentie aan te gaan met bedrijven als Salesforce.com en Oracle, twee bedrijven die zich eveneens actief zijn op de markt voor social-marketing tools.

Zowel Microsoft als Yammer weigerden om antwoord te geven op mediavragen over de mogelijke overname.

Yammer is een redelijk nieuw bedrijf dat in 2008 is opgestart. Het bedrijf heeft naar verluidt meer dan 200.000 klanten die gebruik maken van haar diensten. In 2010 gingen Microsoft en Yammer een samenwerkingsverband aan, waardoor Yammer tot op zekere hoogte geïntegreerd is met Microsofts SharePoint. In april is deze samenwerking opnieuw verlengd.