1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het zal voor velen een doorn in het oog zijn geweest: op het sociale netwerk Facebook was het niet mogelijk om eenvoudig je reactie te wijzigen. Wees niet getreurd, vanaf nu kan het namelijk wel. Facebook rolt de nieuwe functie geleidelijk aan uit.

Niets is vervelender dan een ‘perfecte’ reactie achter te laten op een status-update van een Facebook-vriend, om er na het plaatsen achter te komen dat je een typefoutje begaan bent. Eindelijk voelt Facebook met je mee, want vanaf nu is het mogelijk om je reactie in dat geval aan te passen.

Als het voorkomt dat je je reactie wil aanpassen, moet je met je aanwijzer over het bericht bewegen en het kruisje dat in de rechter bovenhoek verschijnt aanklikken. Vervolgens krijg je de mogelijkheid om je reactie te verwijderen dan wel aan te passen. Druk je op edit, dan is het mogelijk om de reactie te wijzigen en opnieuw te plaatsen.

Facebook gebruikte deze functie al eerder, maar verwijderde de mogelijkheid. Het verschil met de heringevoerde mogelijkheid is echter dat het ook mogelijk is om oude reacties aan te passen. Het is ook mogelijk om de revisies van een revisie te bekijken door op de ‘edited’-tag van een bericht te klikken, vervolgens wordt de historie van een reactie getoond.