Het is vanaf nu mogelijk voor Facebook-gebruikers om video’s achter te laten in hun reacties op posts en statusupdates. De nieuwe feature van ’s werelds grootste sociale netwerk werd onthuld door Bob Baldwin, die deelnam aan de vijftigste "Hackathon" van het bedrijf.

De feature kan gebruikt worden op de desktop, iOS en Android. Om een video als reactie toe te voegen, hoeft een gebruiker enkel te klikken op het camera-icoontje naast het veld waarin reacties getypt kunnen worden.

Tijdens de Facebook Hackathon codeert het team zo snel en lang mogelijk. Volgens Baldwin was men ”de hele dag bezig en tegen de avond hadden we het gevoel dat de puzzelstukken in elkaar begonnen te vallen. Iets na middernacht werkte de feature redelijk op zowel de desktop als mobiele apps.”

Dat het vanaf nu mogelijk is om met video’s te reageren, past binnen de strategie van Facebook. Het bedrijf concentreert zich steeds meer op video’s. Zo werd het in januari mogelijk om live video’s te streamen. De beweging naar meer video’s is niet vreemd, aangezien de aandelen van het bedrijf sinds deze toevoeging alleen maar meer waard zijn geworden.