Veel websites ondervonden zondagnacht tijdelijk technische problemen door de invoering van een schrikkelseconde. Onder andere websites Reddit, Mozilla en LinkedIn bleken niet voorbereid op de toevoeging van de extra seconde.

Zondagnacht twee uur Nederlandse tijd werd de schrikkelseconde toegevoegd om de atoomklokken beter af te stellen op de tijd waarin de aarde om haar as draait. De doorvoer van de schrikkelseconde gebeurt op onregelmatige basis.

Verschillende softwareplatformen, waaronder Linux en Java, gebruiken het Network Time Protocol (NTP) om synchroon met de atoomklok te blijven lopen. Doordat zij niet wisten om te gaan met deze extra seconde liep dit in veel gevallen uit op een crash.

Amazon Web Servers, dat één procent van alle websites ter wereld online houdt, FourSquare, Reddit, Yelp, LinkedIn, Gawker en browsermaker Mozilla ondervonden problemen afgelopen nacht. Google had zich wel voorbereid op de komst van de schrikkelseconde. De internetgigant heeft een technologie ontwikkeld die de klok van te voren geleidelijk verzette.

Onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk pleitten er eerder dit jaar voor om de extra seconde af te schaffen om dit soort problemen te verkomen.