1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De storm die donderdag door het land raasde zorgde niet alleen voor chaos op de weg, maar ook voor slecht functionerende websites.

Mensen die naar de site van het KNMI surften om te kijken of de storm bijna over was of om te weten wat hen nog te wachten stond, kwamen voor verassingen te staan, ze troffen namelijk een zeer trage website aan die ook nog eens regelmatig foutmeldingen gaf.
Net zoals de website van het KNMI waren ook de websites van KLM en Schiphol regelmatig onbereikbaar.

In de middag waren de websites van de ANWB, de NS, de OVR en de VID redelijk goed te bereiken, de websites werkten wel trager dan normaal, maar toonden het meest actuele nieuws. Rond de avondspits waren deze websites ook regelmatig onbereikbaar.

Ook heeft de overheid problemen gehad met haar speciaal opgezette website voor crisissen: www.crisis.nl. Nadat de media de mensen op de hoogte had gesteld van het bestaan van deze site kon deze website ook 10 tot 30 procent van de bezoekers niet bedienen, toonde het onderzoeksbureau WachtMouse aan.

WachtMouse raadt websites aan een eenvoudige versie van hun website stand-by te hebben staan zodat in het geval van zwaar weer hiernaar overgeschakeld kan worden, zodat de websites ook dan enigszins snel kunnen laden.