De prijs voor een aandeel in Facebook is kortstondig onder de grens van 20 dollar geschoten. De waarde van een aandeel is daarmee inmiddels bijna 50 procent gedaald sinds de beursgang in mei. Bij de beursgang van het sociale netwerkbedrijf was een aandeel nog 38 dollar waard.

Op de eerste dag schoot de waarde van het aandeel direct aanzienlijk omhoog, waarbij de prijs een waarde van 45 dollar aantikte. In de weken die volgden ging het echter bergafwaarts. Vandaag werd er in deze afgang een nieuw dieptepunt bereikt, toen de waarde kort onder de grens van 20 dollar schoot.

Volgens critici zullen de extra aandelen die op 16 augustus op de markt dreigen te komen daarnaast niet veel vertrouwen inboezemen. Vanaf deze datum mogen medewerkers van Facebook indien gewenst hun aandelen verkopen. Wanneer al deze medewerkers hiervoor zouden kiezen, zouden er circa 271 miljoen aandelen beschikbaar komen. Tegen het eind van het jaar zal zich een vergelijkbaar scenario voordoen met nog eens 1,4 miljard aandelen. Deze aandelen kunnen bij verkoop de koers van Facebook nog verder omlaag halen.

Facebook sloot de beursdag af met een waarde van 20,04 dollar per aandeel.