2min

Slechts nieuws voor de mensen met aandelen in Facebook. Vandaag is het aandeel opnieuw onderuit gegaan bij het openen van de beurs in de VS. Reden voor de daling is dat alle werknemers met aandelen en aandeelhouders van het eerste uur vanaf vandaag hun aandelen mogen verzilveren.

Bij de beursgang van Facebook is er afgesproken dat bestaande aandeelhouders tot 16 augustus moesten wachten voordat ze hun aandelen mochten verhandelen. Deze deadline is nu dus verstreken met tot gevolg dat er nu in 271 miljoen extra aandelen van Facebook kan worden gehandeld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit ook gebeurd.

Al zijn er natuurlijk mensen die mogelijk twijfelen aan de toekomst van Facebook en de waarde van het aandeel. Zij zouden ervoor kunnen kiezen om een deel of mogelijk al hun aandelen te verkopen vandaag om zo het verlies te beperken.

CNN houdt het aandeel vandaag extra goed in de gaten, volgens de nieuwsorganisatie werd vanmorgen de laagste waarde voor een Facebook-aandeel ooit gehaald, met 19,76 dollar per aandeel. Volgens CNN werden er in de eerste 10 min na opening van de beurs 22 miljoen Facebook aandelen verhandeld. In het eerste half uur werden uiteindelijk 42 miljoen aandelen verhandeld. Op dit moment staat het aandeel op 19,90 dollar, dit terwijl het gisteren nog een waarde had van ruim 21 dollar. Het aandeel is dus weer iets hersteld maar heeft nog een lange dag te gaan.

Facebook ging in mei naar de beurs met een prijs per aandeel van 38 dollar, nadat de waarde per aandeel iets boven de 45 dollar was gekomen was het succes voorbij. Het aandeel is vanaf dat punt alleen maar verder weggezakt. Aandeelhouders en analisten maken zich vooral zorgen over het verdienmodel van Facebook. Facebook zelf test ondertussen met verschillende nieuwe advertentiemodellen.