Hoewel de handel in aandelen van Facebook pas sinds vorige week vrijdag mogelijk is, lijkt er nu al sprake te zijn van een nieuwe internetbubbel. Op de tweede handelsdag ging de koers hard onderuit: vlak voor de opening noteerde het aandeel een waarde van 36,78 dollar.

Vorige week vrijdag opende het aandeel Facebook met een vooraf vastgestelde koers van 38 dollar per aandeel. Analisten verwachtten dat de koers direct omhoog zou schieten, maar dat bleek een valse voorspelling te zijn. Aanvankelijk steeg de koers inderdaad met ruim 10 procent, maar daarna zakte het aandeel gestaag in. Op het einde van de eerste handelsdag sloot het aandeel met een waarde van 38,26 dollar, iets hoger dan de waarde waarmee het begon.

De tweede handelsdag liep uit op een drama voor Facebook. Vlak voor de opening van de beurs had het aandeel een waarde van 37,78 dollar. Kort na het begin van de handel zakte de koers echter snel onderuit naar een waarde van 33,01 dollar, een verlies van omgerekend 13,6 procent. Al met al sloot Facebook de tweede handelsdag af met een waarde van 33,78 dollar.

Deskundigen waarschuwen nu voor een mogelijke bubbel. Volgens hen schatten beleggers de waarde van het internetbedrijf te hoog in. De waarde werd geschat op meer dan 100 keer de jaarwinst. Bij Apple en Google is dat niet hoger dan respectievelijk 14 keer en 19 keer de winst. Daarnaast heeft Facebook volgens analisten geen stabiel inkomensmodel. Zo bestaat er geen direct verband tussen het aantal leden en de inkomsten van het bedrijf.

Facebook weigert commentaar te geven over de schommelingen op de beurs. De NASDAQ opent pas later deze dag, op het moment van schrijven staat het aandeel bijna een procent in de min.