1 min

Microsoft gaat dinsdag 11 november een nieuwe Lumia-smartphone presenteren, waarschijnlijk wordt dit de eerste Lumia-smartphone waarop de naam Nokia niet langer aanwezig is, in plaats daarvan zal er Microsoft op het toestel staan. Wat dit meteen de eerste echte Microsoft Lumia maakt.

Veel weten nog niet over de nieuwe Lumia die Microsoft gaat presenteren, we vermoeden dat het gaat om het toestel waarvan eerder deze week de eerste foto’s uitlekten. Daarop is te zien dat de naam van Nokia is verdwenen en is vervangen door Microsoft.

Microsoft nu alleen een teaser gepubliceerd, waarop de rechterbovenhoek van een smartphone is te zien met de datum 11.11.2014. Ook is duidelijk een camera te zien aan de voorzijde van het toestel. De vraag is natuurlijk of het hier gaat om een goedkoop toestel of een high-end toestel, Microsoft wil zich echt richten op betaalbare toestellen, dus we neigen eerder naar de onderkant van de markt.

Als we echter kijken wat Microsoft dit jaar al heeft uitgebracht dan zien we dat ze elke prijsklasse inmiddels wel vernieuwd hebben. Dit jaar verschenen de Lumia 530 (review), Lumia 630 (review), Lumia 735, Lumia 830 (hands-on review), Lumia 930 (review) en Lumia 1520 (review). De prijzen van deze toestellen lopen ook geleidelijk op van 88 euro tot aan de 400 euro. Waar dit nieuwe toestel gepositioneerd gaat worden en welke typenummer het krijgt is niet vooraf in te schatten.