2min

LG heeft via een persbericht vanmorgen aan Techzine laten weten dat de LG Optimus G Pro nu ook officieel in de Benelux is te verkrijgen. De LG Optimus G Pro is het huidige vlaggenschip van LG en beschikt over een 5,5 inch Full HD scherm, een 13 megapixel camera en 4G-connectiviteit. De term vlaggenschip zal echter maar van korte duur zijn want begin augustus presenteert LG alweer zijn nieuwste vlaggenschip.

De LG Optimus G Pro is een toestel met een 5,5 inch Full HD IPS scherm en beschikt over 4G-connectiviteit en is dan ook geschikt voor het 4G-netwerk van KPN. Het toestel wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 600 processor, deze zit ook in de Galaxy S4. Alleen LG heeft de kloksnelheid iets lager gehouden op 1,7 GHz. Verder zit er 2GB aan werkgeheugen in het toestel en is er 32GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Voor het maken van foto’s is een 13 megapixel camera aanwezig. Het toestel is verkrijgbaar in de Benelux voor een adviesprijs van 599 euro, op dit moment heeft LG een aanbieding waarbij je er een draadloze lader ter waarde van 39 euro gratis bij krijgt.

De Benelux staat bij LG niet hoog op de prioriteitenlijst voor het lanceren van nieuwe smartphones. De focus van LG ligt duidelijk op andere markten, vandaar ook dat de LG Optimus G Pro in sommige landen al enige tijd verkrijgbaar is en Nederland nu pas volgt. Voor Nederland is dit voorlopig het vlaggenschip van LG maar op 7 augustus houdt LG een persconferentie waar de LG G2 zal worden gepresenteerd. Het ligt echter voor de hand dat ook de LG G2 eerst in andere markten beschikbaar zal komen en pas richting het einde van het jaar in Nederland en België beschikbaar zal komen.

Dat wil overigens niet zeggen dat de LG Optimus G pro een slecht toestel is, alleen in vergelijking met andere fabrikanten is LG wat later met zijn vlaggenschip in de Benelux. Het nadeel voor LG is dat we waarschijnlijk de komende weken ook wat nieuwe vlaggenschepen van andere fabrikanten gaan zien die wel snel in Nederland beschikbaar komen en deze LG Optimus G Pro ruim voorbij gaan streven. De LG Optimus G Pro kan zich op dit moment meten de Galaxy S4 en de HTC One.