1 min

LG en Qualcomm hebben bevestigd dat de opvolger van de LG Optimus G voorzien wordt van de Snapdragon 800-chipset. Verdere details over de nieuwe smartphone van het Koreaanse merk lieten de twee partijen achterwege.

De Snapdragon 800-chipset is zeer krachtig, de geïntegreerde processor kan bijvoorbeeld op een maximale kloksnelheid van 2,3 GHz tikken terwijl er ook 4G-ondersteuning is ingebouwd. Dat laatste maakt een losse chip voor datanetwerken overbodig, waardoor extra ruimte vrijkomt. Ook levert de Snapdragon 800-chipset een stroombesparing van wel 75 procent op terwijl hogere schermresoluties worden ondersteund.

De opvolger van de LG Optimus G (review), welke ook de basis vormde voor de Google Nexus 4, zal naar verluidt voorzien worden van een Full HD-scherm van 5 inch, 2GB werkgeheugen, 32GB interne opslagcapaciteit, een 13 megapixel camera, een accu met 3.000 mAh capaciteit en Android 4.2 Jelly Bean.

Eerder deze week kwamen ook geruchten naar buiten dat LG binnenkort telefoons wil uitbrengen met een microfoon die altijd actief is. Dat is een functie die door Snapdragon 800 vervuld kan worden. Mogelijk wordt de nieuwe Optimus G zodoende ook voorzien van deze eigenschap.