1 min

Een Braziliaanse rechter heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een lokale Google directeur. De rechter had eerder aan Google verzocht om belastende video’s van een burgemeesterskandiaat te verwijderen van Youtube, Google weigerde dit. Google stelt niet verantwoordelijk te zijn voor de content die gebruikers uploaden en de video overtreedt niet de regels van Youtube.

Google is naar verluidt in beroep gegaan tegen het arrestatiebevel. De politie geeft intussen aan dat ze nog geen opdracht hebben gekregen om het bevel ook daadwerkelijk uit te voeren. Op de video’s zou er flinke kritiek op de burgemeesterskandidaat, Alcides Bernal, geuit worden. Bernal is in de race voor het burgermeesterschap van Campo Grande.

Naast het arrestatiebevel van de lokale directeur van Google heeft de rechter ook bepaald dat Youtube en andere Google diensten voor 24 uur moeten worden geblokkeerd.

De grote vraag is nu wat er gaat gebeuren, als de Google directeur inderdaad wordt gearresteerd en alle Google diensten voor 24 uur offline worden gehaald zullen ongetwijfeld de inwoners van Brazilië zich laten horen.

De video in kwestie is inmiddels door de Youtube-gebruiker zelf verwijderd, niet door Google. Of er nu een vervolg komt aan deze zaak is onduidelijk.