Gmail kon met de zoekfunctie altijd al bijlagen vinden wanneer men een deel van de naam van de bijlage wist, nu breiden ze het zoeken naar bijlagen verder uit. Gebruikers kunnen vanaf nu met de zoekfunctie ook zoeken naar tekst in bijlages.

Het zoeken in bijlagen wordt mogelijk gemaakt door alle documenten die als bijlage zijn toegevoegd te indexeren. Hierdoor kan er in gezocht worden vanuit de inbox, je hoeft dus niet eerst de e-mail of bijlage te openen voordat deze is te doorzoeken. Google geeft wel aan nog niet alle bijlagen te hebben geïndexeerd, de kans bestaat dat vooral oudere bijlagen nog niet zijn geïndexeerd zijn door Gmail. Uiteraard kan Google niet alle documenten indexeren, maar de bekende formaten zoals doc, docx en pdf zijn geen enkel probleem voor de zoekmachine.

De nieuwe functie wordt door Google gefaseerd uitgerold in Gmail. Sommige mensen kunnen op dit moment al wel gebruik maken van het zoeken naar bijlagen terwijl andere nog even geduld moeten hebben. Het lijkt erop dat Google vooralsnog alleen Latijnse talen ondersteund en geen andere talen zoals Chinees.