1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gmail Labs heeft er een nieuwe functie bijgekregen. De verzamelplaats voor experimentele functies moet plaatsmaken voor een volgende experimentele functie: Googelen vanuit je Gmail-postvak.

Adam de Boor doet uit de doeken waarom hij de functie heeft geschreven: "Sommige mensen sturen me e-mails met vragen erin. Dan moet ik mijn Gmail-postvak verlaten en naar Google gaan om het antwoord te zoeken, dan moet ik weer terug naar Gmail om mijn antwoord te mailen. Maar soms dan raak ik afgeleid, ga ik andere dingen doen en vergeet ik mijn e-mailtje terug. Om dit tegen te gaan heb ik de ‘inline’ Google-zoektool geschreven."

De tool verschijnt, als je hem aangezet hebt, in de sidebar. Men typt hier een zoekopdracht in en in een soort ‘chatvenster’ verschijnen vervolgens de eerste drie resultaten. Indien daar tussenzit wat je nodig hebt kan je het zoekresultaat direct een mailtje zetten. Door middel van een knop ‘meer’ kan je nog meer zoekresultaten zichtbaar maken.

Het is handig om met deze widget een andere functie ook aan te zetten. Dat is de functie ‘Navbar drag and drop’, die ervoor zorgt dat men de sidebar in kan delen naar eigen inzicht. Dit gebeurd door onderdelen naar een andere plaats te slepen.